Avslutade projekt

Illustrationsbild Solhaga seniorlägenheterSeniorlägenheter Solhaga

AB Bostäder bygger 24 seniorlägenheter på Solhagsvägen 15. Det är helt vanliga lägenheter på 2 rum och kök som är välplanerade och tillgänglighetsanpassade för ett bekvämt boende.


Nya lägenheter i centrum

Vi bygger nu nya attraktiva lägenheter med hög standard i kvarteret Valkyrian. Det blir 11 hyreslägenheter mot Särnmarksgatan, längst åt Esplanaden och det gamla vattentornet.


Ny gårdsmiljö i kvarteret Balder

Gården på Norra Torngatan 3 och Särnmarksgatan 4 görs nu om och stor hänsyn tas till trygghet, trivsel och miljön.


Fönsterbyte

Augusti 2022 påbörjas fönsterbyte på Magasinsgatan 6, Vinbergsgatan 6 och delar av Götgatan 10 som beräknas vara klart i oktober 2022.


Bild in i en hiss där hissdörren står öppen.Modernisering hissar

I våra hus på Margretelundsgatan och Svartebäcksgatan har vi under våren moderniserat 10 hissar med ny inredning och teknik.


Parhus och radhus i Lovene

I Lovene, ca en mil utanför Lidköping mot Järpås/Vara, färdigställdes i juni 2021 en radhuslänga samt ett parhus på Skogsgatan/Skogsdungevägen. Här bor man i en lugn boendemiljö på landet med bra kommunikationer till närliggande städer, både med buss och tåg.


Seniorlägenheter i centrum – Torggatan 1

I kvarteret Bifrost, med adress Torggatan 1, rivs den gamla byggnaden hösten 2019 och ger plats för 20 nya seniorlägenheter med inflyttning början av 2021.


Regndroppen proj WEBB

Regndroppen – Sjölunda Äng

Fastigheten är 1 oktober 2022 såld till HSB. I Sjölunda Äng, knappt en mil utanför Lidköping, har vi färdigställt ett nytt bostadsområde med inflyttning januari 2020. Med närhet till både skola förskola och natur har vi byggt 32 nya hyreslägenheter.


Sädesärlan – Lidåker

I kvarteret Sädesärlan på Lidåker mellan vattentornet och Lidåkerskolan, har AB Bostäder färdigställt 111 välplanerade och klimatsmarta hyresrätter. Lägenheterna är fördelade över tre åttavåningshus, varav ett av husen består av seniorlägenheter.


ROT-renov 180x140

ROT-renovering fortsätter

Upphandlad entreprenör till våra ROT‑projekt är Serneke. Renoveringen innebär bl a nya avlopp- och vattenledningsstammar i fastigheten och helrenoverat kök och duschrum i varje lägenhet.


426 SkattehusetGamla skattehuset blir lägenheter

Fastigheten, som brukar benämnas gamla Skattehuset då skatteverket haft sin verksamhet i huset tidigare, ligger mitt i centrum, precis bredvid stadens polishus. En ombyggnation påbörjas nu av fastigheten för att omvandla lokalytorna till lägenheter.


Vinninga seniorlägenheterVinninga – Seniorlägenheter

Seniorlägenheterna i Vinninga kommer ligga i ett lugnt och ombonat område med en härlig omgivning av natur. Alldeles bredvid ligger också äldreboendet Bäckliden. I den första etappen kommer vi att uppföra fem stycken parhus med totalt 10 lägenheter på 2-3 rum och kök.


Tusenfotingen – Hovbygatan 68

I kvarteret Tusenfotingen utmed Hovbygatan kommer AB Bostäder att uppföra ett nytt hus i fyra våningar med 54 lägenheter i storlekarna 1 – 4 rum och kök och en lokal i bottenvåningen.


A-49.1 Flygbild _ Layout

Polishuset

I kvarteret Valhall 8 ska Polishusets 3800 kvadratmeter renoveras och byggas om och 760 kvadratmeter byggas till. Byggstarten var i december 2015 och inflyttning är beräknad till januari 2017. Under byggtiden håller Polisen till i det som tidigare var Skattehuset.


rotrenov-180x140pxROT-renovering

Under 2014 påbörjas rotrenovering i AB Bostäders fastigheter på Majorsallén, Hovbygatan och Kvarnegårdsgatan. Renoveringen omfattar totalt 257 lägenheter och beräknas vara klart sommaren 2015.

Sidan uppdaterad 2023-03-27