ROT-renovering

rotrenovering

Under 2014 påbörjas rotrenovering i AB Bostäders fastigheter på Majorsallén, Hovbygatan och Kvarnegårdsgatan. Renoveringen omfattar totalt 257 lägenheter. Arbetet är indelat i tre etapper och beräknas vara klart sommaren 2015.

Nya varm- och kallvattenstammar och avloppsledningar installeras. Det görs även ny elinstallation med jordfelsbrytare. I lägenheterna är det främst kök och badrum som får ny inredning.

Lägenhet

Byte av samtliga innerdörrar. Sovrum, kök och vardagsrum kompletteras med nya dubbla bredbandsuttag.

Kök

I kök blir det ny köksinredning, stommar och luckor byts ut. Luckor i vitt eller björk, bänkskivor av laminat, högblandare, förberett för diskmaskin där plats finns, vitt kakel ovan diskbänk, nya ytskikt på väggar och golv.

Badrum/Dusch

Badrummet får ny wc-stol, tvättställ, blandare, badrumsskåp med belysning och eluttag, el-handdukstork och blir förberett för tvättmaskin. Ytskikten byts till kakel på vägg och plastmatta på golv.

Exempel på kök och dusch/wc efter renovering på Majorsallén 33. Klicka för större bilder.

Fastighet

Nytt skalskydd, vilket innebär nytt låssystem med nyckelbrickor och porttelefon. Tvättstugan får nytt digitalt bokningssystem. Ny närvarostyrd belysning i alla allmänna utrymmen. Skalskydd är redan installerad i fastigheterna i etapp 3.

El och vatten under renovering

Under renoveringstiden kommer det finnas el och vatten i trapphusen. Det finns även tillgång till pentry, tvätt, dusch och wc i bodar på gården.​

Tidplan

Arbetet inne i lägenheten beräknas ta 6‑8 veckor. Samtliga boende får information om praktiska detaljer i god tid innan arbetet startar i varje lägenhet.

Etapp 1Majorsallén 33, Hovbygatan 66april‑juni 2014
Etapp 2Hovbygatan 64, 62augusti‑november 2014
Etapp 3Kvarnegårdsgatan 19, 21, 23,
Majorsallén 35
februari‑juni 2015

Sidan uppdaterad 2020-04-07