Nya lägenheter i kvarteret Valkyrian

AB Bostäder bygger nu 11 attraktiva lägenheter med hög standard i kvarteret Valkyrian. Nya moderna lägenheter men där vi också behåller den gamla stilen som finns idag. Är du intresserad av att bo i detta fina hus registrerar du dig som kund på vår hemsida och bockar i sökområde Centrum i din sökprofil. Då samlar du köpoäng och är med och bevakar när vi släpper lägenheterna för intresseanmälan.

Byggstart

Det närmar sig byggstart på Särnmarksgatan och vi kommer starta etableringen av arbetsplatsen på innergården av Valkyrian i mitten av vecka 3. Till att börja med ska det grävas in nya ledningar i mark och därefter är rivning av det norra magasinet planerad att starta vecka 8. Byggnationen i området planeras pågå under hela 2022 och ett par månader in på 2023. Under denna tid kommer Särnmarksgatan under perioder att vara avstängd på grund av rivning och byggnation. Upphandlad entreprenör är Projektlaget.

ByggstartJanuari 2022
InflyttningPreliminärt mars 2023
Antal lägenheter11
Storlek2 - 4 rum och kök
52 - 85 m²
UpplåtelseformHyresrätter
ÖvrigtBalkong eller uteplats
(ej på alla lägenheter)
ÖvrigtBra läge i centrum
Hög standard
StatusPåbörjat

Planlösningar

Här ser du tre exempel på planlösningar för lägenheterna. Klicka för större bilder.

Nya lägenheter i centrum

Efterfrågan på hyresrätter är stor och det behövs fler lägenheter i Lidköpings kommun. AB Bostäder planerar nu för att bygga nya attraktiva lägenheter med hög standard i kvarteret Valkyrian. Men här vill vi också behålla den gamla stilen som finns idag. De två bilderna visar en jämförelse hur fasaderna ser ut idag och hur nybyggnaden kommer se ut.

Särnmarksgatan, längst åt Esplanaden och det gamla vattentornet, har potential att förnyas och ge plats åt fler bostäder. Vi planerar att förtäta området med 11 nya lägenheter. Vi ser möjlighet att skapa en levande gata i centrum samtidigt som vi behåller områdets karaktär. Befintlig byggnad på Särnmarksgatan 29 kommer rivas och vi bygger ett nytt flerfamiljshus i tre plan. Det röda magasinet närmast Esplanaden kommer att bli kvar.

Karta

Sidan uppdaterad 2022-01-14