ROT-renovering Västgötagatan

Under 2022 påbörjas en omfattande renovering på Västgötagatan 1-249, en så kallad ROT-renovering (Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad). Arbetet berör 123 lägenheter och beräknas vara klart 2023-2024.

Tidplan

Markarbeten (förläggning av ny fjärrvärmeledning) kommer pågå från 3 oktober – 21 december.
Fönsterbyte kommer pågå mellan 17 oktober 2022 – 10 mars 2023.

Vi håller på att tillsammans med entreprenörerna i projektet ta fram en mer detaljerad tidplan för arbetet i lägenheterna. Arbetet i varje lägenhet beräknas ta 6‑8 veckor och samtliga boende får information om praktiska detaljer i god tid innan arbetet startar i lägenheten.

Lägenheten

Nya varm-/kallvattenledningar och avloppsledningar installeras. Det görs även ny elinstallation med jordfelsbrytare och fönsterbyte med nya persienner.

Kök

I köken behålls stommar men luckor och bänkskivor byts ut. Det blir ny blandare och diskbänk med stänkskydd i laminat ovanför. Diskmaskin installeras där det får plats. Köket får även nya ytskikt på väggar och golv.

Duschrum

Duschrummet får ny wc-stol, tvättställ, blandare, badrumsskåp med belysning och eluttag. Anslutningar förbereds för el-handdukstork, tvättmaskin och torktumlare (där utrymme finns). Väggar och golv får nya ytskikt.

El och vatten under renovering

Då hyresgästerna bor kvar under renoveringstiden kommer det finnas tillgång till vatten på gården och pentry, tvätt, dusch och wc i utplacerade bodar.​


Varför ROT-renovering?

I hus som blivit över 40 år är elledningar samt avlopps- och vattenrör ordentligt slitna och behöver bytas ut för att undvika skador i husen.

Bostäderna behöver också renoveras för att nå upp till dagens standard och erbjuda ett modernt, attraktivt och klimatsmart boende som håller i många år framåt.

Sidan uppdaterad 2022-09-30