ROT-renovering Västgötagatan

Under 2022 påbörjades en omfattande renovering på Västgötagatan 1-249, en så kallad ROT-renovering (Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad). Arbetet berör 123 lägenheter och beräknas vara klart hösten 2024.

Tidplan

Markarbeten (förläggning av ny fjärrvärmeledning) genomfördes oktober – december 2022.
Fönsterbyten påbörjades hösten 2022 och blev klart mars 2023.

Byggbodar intill hyreshus på Västgötagatan

Arbetet inne i lägenheterna sker etappvis och påbörjades i första huset mars 2023 och pågår sedan löpande fram till augusti 2024.  Arbetet i varje lägenhet beräknas ta 6‑8 veckor och samtliga boende får information om praktiska detaljer i god tid innan arbetet startar i lägenheten.

Under renoveringstiden finns både vår projektledare och bosamordnare på plats i området i en av byggbodarna måndagar och onsdagar. Dit kan hyresgäster komma och få svar på eventuella frågor.

Lägenheten

Nya varm-/kallvattenledningar och avloppsledningar installeras. Det görs även ny elinstallation med jordfelsbrytare och fönsterbyte med nya persienner.

Kök

I köken behålls stommar men luckor och bänkskivor byts ut. Det blir ny blandare och diskbänk med stänkskydd i laminat ovanför. Diskmaskin installeras där det får plats. Köket får även nya ytskikt på väggar och golv.

Duschrum

Duschrummet får ny wc-stol, tvättställ, blandare, badrumsskåp med belysning och eluttag. Anslutningar förbereds för el-handdukstork, tvättmaskin och torktumlare (där utrymme finns). Väggar och golv får nya ytskikt.

El och vatten under renovering

Då hyresgästerna bor kvar under renoveringstiden kommer det finnas tillgång till vatten på gården och pentry, tvätt, dusch och wc i utplacerade bodar.​


Varför ROT-renovering?

I hus som blivit över 40 år är elledningar samt avlopps- och vattenrör ordentligt slitna och behöver bytas ut för att undvika skador i husen.

Bostäderna behöver också renoveras för att nå upp till dagens standard och erbjuda ett modernt, attraktivt och klimatsmart boende som håller i många år framåt.

Sidan uppdaterad 2023-04-20