Hyran

Hyran betalas alltid i förskott

Hyran ska enligt hyreslagen finnas på AB Bostäders konto sista vardagen före den månad som den avser. Det betyder att hyran för april ska vara betald sista vardagen i mars. Vi skickar ut en hyresavi till dig ett par veckor innan den ska betalas. Av säkerhetsskäl tar vi inte emot kontantbetalningar. Du har en skyldighet att betala hyran även om du inte fått någon avi.

Mina betalningarHyresavi till din e-post

Du kan logga in på Mina sidor och i rutan Mina betalningar längst ned välja att få avin till din e-post istället. Klicka på Välj hur du får din avi och bocka i rutan ”Via e-post” och bocka ur rutan ”Via brev”. Ett bra val för miljön!

Borttappad hyresavi

Har du tappat bort din hyresavi kan du logga in på Mina Sidor och under ”Mina betalningar” skriva ut en ny avi eller se referens-/OCR-nummer. OBS! Ange alltid referens-/OCR-nummer vid betalning. Det är ett nytt nummer för varje månad.

Autogiro

Att betala hyran via autogiro är både bekvämt, enkelt och avgiftsfritt. Hyresbeloppet dras direkt från ditt konto på förfallodagen. Du kan också välja att få dragning tidigare genom att meddela oss vilken dag du önskar. Tidigaste dragningsdag är den 18:e. Inför första dragningen får du en hyresavi med information att hyran kommer dras via autogiro. Därefter får du endast avi om beloppet ändras.

Dragning av pengarna görs på förfallodag/önskad dag. Skulle det inte finnas täckning görs omförsök de tre kommande vardagarna. Har ingen av dessa dragningar lyckats måste du betala in hyran själv.

Medgivandeblankett för autogiro

Skrivs ut via länken ovan eller hämtas på kontoret. Fyll i, skriv under och skicka in den till oss eller lämna in på vårt kontor på Mellbygatan 3. Efter stängningsdags går det bra att lägga blanketten i vårt brevinkast intill entrén.

Betala i tid!

För att undvika inkassokostnader, dröjsmålsränta eller betalningsanmärkningar är det viktigt att hyran betalas i tid. Om du inte betalar hyran eller vid upprepade tillfällen är sen med inbetalningarna, kan du förlora din hyresrätt och bli avhyst från din bostad. Vid utskick av påminnelser och inkassokrav debiteras en lagstadgad avgift.

Hör av dig

Skulle du få problem att betala hyran i tid måste du ta kontakt med oss innan förfallodagen så vi kan komma överens om en lösning.

Sidan uppdaterad 2018-10-02

Tillbaka till toppen av sidan