Nya lägenheter i kvarteret Valkyrian

AB Bostäder bygger 11 attraktiva lägenheter med hög standard i kvarteret Valkyrian. Nya moderna lägenheter men där vi också behåller den gamla stilen som finns idag.

Broschyr Valkyrian

Ladda ner och läs broschyren som pdf eller hämta ett exemplar på vårt kontor. I broschyren hittar du all information om lägenheterna, utrustning, materialval och planlösningar.

Är du intresserad av lägenhet?

Lägenheterna släpptes ut på vår hemsida 1 juni och uthyrning pågår. Är du intresserad av att bo i detta fina hus gör du en intresseanmälan på den eller de lägenheter du önskar. För att kunna göra detta måste du vara registrerad i vår bostadskö. Läs mer om hur du gör och hur vår kö fungerar längst ned på sidan. Som första hyresgäst i detta hus har du möjlighet att påverka färgval i din lägenhet.

ByggstartJanuari 2022
Inflyttning1 mars 2023
UthyrningUthyrning pågår!
Tilldelning efter köpoäng
Antal lägenheter11
Storlek2 - 4 rum och kök
51 - 118 m²
UpplåtelseformHyresrätter
ÖvrigtHög standard i centrum
Balkong eller uteplats
(ej på alla lägenheter)
SökområdeNYPRODUKTION - Valkyrian
StatusByggnation pågår

Utformning av området

I arbetet med framtagandet av handlingar för detta byggprojekt har kommunen medgett bygglov med vissa villkor. I huvudsak handlar det om utformningen av området i relation till hur det ser ut idag. AB Bostäder har till Samhällsbyggnadsnämnden redovisat ett antal punkter med ställningstaganden som gjorts för att bemöta de politiska och antikvariska önskemål som framförts.

Utgångsläget är att återskapa en känsla av magasinsgata längs Särnmarksgatan och utforma innergården så den ansluter väl till de befintliga fasaderna i området. Man tar även hänsyn så att kulörer på fasader är historiskt förankrade mot befintliga fasader. Fasaden mot Särnmarksgatan blir röd och mot gården blir det ljusa kulörer. Fönstren mot Särnmarksgatan ska smälta in i fasaderna likt det utseende som vanligen användes på magasin i stadsmiljöer. Socklarna kläs med natursten för att stämma med befintlig byggnad.

Byggnationen

Byggnationen planeras pågå under hela 2022 och ett par månader in på 2023. Under denna tid kommer Särnmarksgatan under perioder att vara avstängd på grund av rivning och byggnation. Upphandlad entreprenör är Projektlaget.

  • Vecka 3 var det byggstart och etablering av arbetsplatsen på innergården av Valkyrian. Nya ledningar i mark grävdes in.
  • Vecka 8 påbörjades rivning av det norra magasinet samtidigt som taket byts på södra magasinet.
  • Vecka 12 var rivningen klar och markarbeten för platta och hissgrop påbörjas.

Planlösningar

Här ser du tre exempel på planlösningar för lägenheterna. Klicka för större bilder.

Nya lägenheter i centrum

Efterfrågan på hyresrätter är stor och det behövs fler lägenheter i Lidköpings kommun. AB Bostäder planerar nu för att bygga nya attraktiva lägenheter med hög standard i kvarteret Valkyrian. Men här vill vi också behålla den gamla stilen som finns idag. De två bilderna visar en jämförelse hur fasaderna ser ut idag och hur nybyggnaden kommer se ut.

Särnmarksgatan, längst åt Esplanaden och det gamla vattentornet, har potential att förnyas och ge plats åt fler bostäder. Vi planerar att förtäta området med 11 nya lägenheter. Vi ser möjlighet att skapa en levande gata i centrum samtidigt som vi behåller områdets karaktär. Befintlig byggnad på Särnmarksgatan 29 kommer rivas och vi bygger ett nytt flerfamiljshus i tre plan. Det röda magasinet närmast Esplanaden kommer att bli kvar.


Ställa sig i kö till lägenheterna

Det är samma kö som gäller för alla våra lägenheter. Om du redan samlar köpoäng väljer du bara att bocka i sökområde NYPRODUKTION – Valkyrian i din sökprofil så får du förslag när lägenheterna läggs ut längre fram.

Står du inte i kö registrerar du en kundanmälan på Mina sidor, aktiverar dig i vår bostadskö och bockar i sökområde NYPRODUKTION – Valkyrian i din sökprofil.

OBS! Det är bara du som har e-post som kontaktsätt och har bockat i rutan ”Ja, jag vill ha förslag enligt mina önskemål” som får förslag till din e-post när lägenheterna läggs ut.

Läs mer om hur vår kö fungerar.

Karta

Sidan uppdaterad 2023-09-20