Så här söker du

Alla våra lediga bostäder och bilplatser läggs ut på Mina sidor och Lediga objekt här på vår hemsida. Du söker den bostad eller fordonsplats som passar dig genom att göra en intresseanmälan på det som ligger ute. Men först måste du registrera dig i kön och börja samla poäng.

Ställ dig i kö

Gå till Mina Sidor och klicka på ”Logga in” och ”Registrera dig” för att registrera ett konto steg för steg. Har du redan ett konto loggar du in och klickar sen på Köregistrering i menyn. Du kan ställa dig i kö och börja samla poäng från 16 års ålder men måste vara 18 år för att göra en intresseanmälan. Vi har en kö för Bostad och en kö för Fordonsplats.

Bevakningar och förslag

Under ”Mitt sökande” och ”Bevakningar” kan du enkelt skapa upp bevakningar så du får förslag på lediga lägenheter eller fordonsplatser. Du kan till exempel skapa bevakning på annonstypen Bostad med antal rum, max-hyra och område. Du kan ha flera bevakningar för att täcka in de olika annonstyperna Bostad, Bostad via lottning och Seniorlägenhet +65.

Intresseanmälan

När du hittar ett ledigt objekt du är intresserad av loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. Lediga objekt ligger normalt ute under fem dagar då intresseanmälan kan göras. Missa inte att uppdatera din sökprofil när du ombeds göra det, annars registreras inte din intresseanmälan.
Enstaka lägenheter med snabb inflyttning ligger ute endast under ett dygn och erbjuds via lottning. Då tas ingen hänsyn till antal köpoäng.
Fordonsplats kan endast sökas av interna kunder som har kontrakt på en bostad. Du kan ha max fem intresseanmälningar samtidigt.
Alla köpoäng är personliga och om du har en medsökande kan ni inte lägga ihop era poäng för att få ett högre saldo utan den av er med högst köpoäng bör vara den som söker lägenheten, gör intresseanmälan.

Erbjudande

När sista anmälningsdag för intresseanmälan är passerad skickas erbjudande till de fem som har högst köpoäng. Får du ett erbjudande om bostad har du oftast sex dagar på dig att gå på visning och sen lämna ditt svar om fortsatt intresse. Lägenheter som lottas ut har kortare visningstid. Det är viktigt att du tittar på bostaden innan du lämnar ditt svar. Lämna alltid ett svar, Ja eller Nej, genom att logga in på Mina Sidor. Den som svarar Ja och har flest köpoäng kallas till kontraktskrivning, under förutsättning att personen uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy.

Spärr när du inte svarar på erbjudande

Vi vill att uthyrningen av våra lägenheter ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Tyvärr är det många som söker en lägenhet och får ett erbjudande, men sen inte går på visningen eller svarar på erbjudandet. Det här saktar ned vår uthyrningsprocess och är inte någon fördel varken för oss eller för er hyresgäster som aktivt söker en lägenhet att flytta till. Därför finns en spärr gällande ”Ej svar”. Den innebär att om du gör en intresseanmälan och får ett erbjudande men inte lämnar något svar tre gånger inom en 6-månadersperiod, kan du spärras från att söka ny lägenhet i 60 dagar från det sista erbjudandet. Köpoängen fortsätter att samlas som vanligt under den tiden du är spärrad men du kan inte göra nya intresseanmälningar.

Vi uppmanar dig att enbart göra intresseanmälningar på de lägenheter du har för avsikt att gå och titta på och vill flytta till. Efter visning ska du alltid lämna ett svar, Ja eller Nej inom den angivna tiden.

Aktivitetskrav – Logga in minst en gång om året!

Din köregistrering aktiveras varje gång du loggar in med BankID eller dina inloggningsuppgifter på Mina sidor. Om du inte har loggat in senaste 12 månaderna förlorar du dina köpoäng. Efter ytterligare 3 månader raderas hela ditt konto. Bor du hos oss finns ditt konto för Mina sidor kvar men dina köpoäng är borta. En notifiering om att du är på väg att förlora dina poäng skickas till din registrerade e-post 14 dagar innan du förlorar dina köpoäng. Även om du inte får någon notifiering är det är ditt ansvar att hålla din köregistrering aktiv genom att logga in minst en gång om året.

Alla köpoäng är personliga. Därför är det viktigt om du söker bostad tillsammans med en annan person, har en medsökande, att ni båda loggar in på era konton minst en gång om året för att behålla era respektive köpoäng.

En poäng för varje dag

Du samlar poäng från den dag du registrerar dig, en poäng för varje dag. Du kan se hur många poäng du har på Mina Sidor under Mitt sökande. När du tilldelas en bostad eller fordonsplats nollas dina poäng i respektive kö. Du får en ny ködatum direkt när du signerat avtalet och börjar samla poäng igen från den dagen. Intresseanmälan på ny bostad går att göra tidigast tre månader efter inflyttningsdagen.

Vi hjälper dig!

Om du behöver hjälp med att göra en köregistrering eller har några frågor är du välkommen att kontakta vår uthyrning. Telefon 0510-770800, e-post uthyrning@lidkoping.se

Sidan uppdaterad 2024-02-05