Så här söker du

Läs igenom hur vårt kösystem fungerar innan du gör en kundanmälan!

Alla våra lediga objekt läggs ut via vårt kösystem på www.bostaderlidkoping.se. Här söker du sen den bostad eller fordonsplats som passar dig. För att kunna anmäla intresse för ett ledigt objekt måste du först ha gjort en kundanmälan.

Ställ dig i kö

Via länken till Kundanmälan eller menyvalet Mina Sidor på startsidan registrerar du din kundanmälan steg för steg. Är du redan registrerad men har glömt dina inloggningsuppgifter kan du få dem skickade till dig. Klicka på länken ”Glömt lösenord eller användaruppgifter” på inloggningssidan. Du kan ställa dig i kö från 16 års ålder.

Intresseanmälan och förslag

När du hittar ett ledigt objekt du är intresserad av loggar du in på Mina sidor eller i bostadsappen och gör en intresseanmälan. Har du i din sökprofil under Mina Sidor kryssat i dina önskemål om storlek och område kan du få förslag via e-post när en bostad som matchar din profil blir ledig. Fordonsplats kan endast sökas av interna kunder, du måste ha kontrakt på en bostad.

Erbjudande

När sista anmälningsdag för intresse är passerad skickas erbjudande till de fem som har högst köpoäng. Får du ett erbjudande om bostad har du sex dagar på dig att gå på visning och lämna ett svar. Det är viktigt att du tittar på bostaden innan du svarar. Lämna alltid ett svar, Ja eller Nej. Dina ärenden har du koll på genom att logga in på Mina Sidor eller i bostadsappen där du också kan registrera dina svar. Den sökande som svarar Ja och har flest köpoäng kallas till kontraktskrivning, under förutsättning att personen uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy.

Håll din kundanmälan aktiv!

Din kundanmälan aktiveras varje gång du loggar in på Mina sidor eller i bostadsappen. Om du inte loggar in med dina koder under en period av sex månader, blir din kundanmälan avaktiverad och du förlorar dina poäng. Ett meddelande om att du är på väg att avaktiveras skickas 14 dagar innan men endast om du har e-post som kontaktsätt. Även om du inte får påminnelsen via mejl är det ditt ansvar att hålla din kundanmälan aktiv genom att logga in minst var 6:e månad.

En poäng för varje dag

Du samlar poäng från den dag du registrerar dig, en poäng för varje dag. Du kan se hur många poäng du har genom att logga in på Mina Sidor. När du tilldelas en bostad eller fordonsplats nollas dina poäng i respektive kö på inflyttningsdagen. Du kan aktivera din profil dagen efter inflyttning och börja samla poäng igen. Intresseanmälan på fordonsplats går att göra direkt, men på en ny bostad tidigast tre månader efter inflyttningsdagen.

Marknadsplats Torget eller Direkt

Bostäder och fordonsplatser kan publiceras på två sätt (Marknadsplats). Torget – du har fem dagar på dig att anmäla intresse. Köpoängen avgör vilka som får ett erbjudande. Direkt – du som först anmäler intresse erbjuds bostaden/fordonsplatsen, köpoäng räknas inte här.

Vi hjälper dig!

Om du behöver hjälp med att göra kundanmälan eller har några frågor är du välkommen att kontakta vår uthyrning.
Telefon 0510-77 08 01, e-post uthyrning@lidkoping.se

Sidan uppdaterad 2017-10-04

Tillbaka till toppen av sidan