Så här söker du

Läs gärna igenom hur vårt kösystem fungerar innan du gör en kundanmälan!

Alla våra lediga bostäder och bilplatser läggs ut på Mina sidor och Lediga objekt här på vår hemsida. Du söker den bostad eller fordonsplats som passar dig genom att göra en intresseanmälan. Men först måste du registrera dig i kön, göra en kundanmälan.

Ställ dig i kö

Gå till Mina Sidor och Kundanmälan för att registrera dig steg för steg. Är du redan registrerad men har glömt dina inloggningsuppgifter kan du få dem skickade till dig. Klicka på länken ”Glömt lösenord eller användaruppgifter” på inloggningssidan. Du kan ställa dig i kö och börja samla poäng från 16 års ålder men måste vara 18 år för att göra en intresseanmälan.

Förslag och Intresseanmälan

Har du i din sökprofil kryssat i dina önskemål om storlek och område kan du få förslag till din e-post när en bostad som matchar dina önskemål blir ledig. När du hittar ett ledigt objekt du är intresserad av loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. Lediga objekt ligger normalt ute under fem dagar då intresseanmälan kan göras. Fordonsplats kan endast sökas av interna kunder, du måste ha kontrakt på en bostad hos oss först. Du kan ha max fem intresseanmälningar samtidigt.

Erbjudande

När sista anmälningsdag för intresseanmälan är passerad skickas erbjudande till de fem som har högst köpoäng. Får du ett erbjudande om bostad har du oftast sex dagar på dig att gå på visning och lämna ett svar. Det är viktigt att du tittar på bostaden innan du svarar. Lämna alltid ett svar, Ja eller Nej, genom att logga in på Mina Sidor. Den som svarar Ja och har flest köpoäng kallas till kontraktskrivning, under förutsättning att personen uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy. Du kan få max 3 erbjudanden samtidigt.

Håll din kundanmälan aktiv – Logga in!OBS! Du måste logga in minst en gång varje halvår

Din kundanmälan aktiveras varje gång du loggar in på Mina sidor. Om du inte har loggat in senaste sex månaderna förlorar du dina köpoäng. Efter ytterligare 3 månader raderas hela din kundanmälan (om du inte bor hos oss). Ett meddelande om att du är på väg att förlora dina poäng och måste logga in skickas 14 dagar innan avaktivering. Även om du inte får påminnelsen är det ditt ansvar att hålla din kundanmälan aktiv genom att logga in minst var 6:e månad.

En poäng för varje dag

Du samlar poäng från den dag du registrerar dig, en poäng för varje dag. Du kan se hur många poäng du har på Mina Sidor. När du tilldelas en bostad eller fordonsplats nollas dina poäng i respektive kö. Du kan aktivera din profil på Mina sidor och börja samla poäng igen direkt efter du skrivit avtal och blivit nollad. Intresseanmälan på ny bostad går att göra tidigast tre månader efter inflyttningsdagen.

Vi hjälper dig!

Om du behöver hjälp med att göra kundanmälan eller har några frågor är du välkommen att kontakta vår uthyrning. Telefon 0510-770800, e-post uthyrning@lidkoping.se

Sidan uppdaterad 2022-08-23