Ny spärr när du inte svarar på erbjudanden

Vi vill att uthyrningen av våra lägenheter ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Tyvärr är det många som söker en lägenhet och får ett erbjudande, men sen inte går på visningen eller svarar på erbjudandet. Det här saktar ned vår uthyrningsprocess och är inte någon fördel varken för oss eller för er hyresgäster som aktivt söker en lägenhet att flytta till.

För att få bukt med detta har vi därför infört en ny spärr gällande ”Ej svar”. Den innebär att om du gör en intresseanmälan och får ett erbjudande men inte lämnar något svar = ”Ej svar” tre gånger inom en 6-månadersperiod, spärras du från att söka ny lägenhet i 60 dagar från det sista erbjudandet. På Mina sidor, intill dina köpoäng, kan du se datum när spärren släpps. Du ser dina svar på de erbjudanden du fått under Erbjudandehistorik. Köpoängen fortsätter att samlas som vanligt under den tiden du är spärrad men du kan inte göra nya intresseanmälningar.

Vi uppmanar dig att enbart göra intresseanmälningar på de lägenheter du har för avsikt att gå och titta på och vill flytta till. Efter visning ska du alltid lämna ett svar, Ja eller Nej inom den angivna tiden.

Läs mer om hur vår bostadskö fungerar på sidan Så här söker du.

Om du har frågor eller vill få mer information så är du välkommen att kontakta uthyrningsavdelningen.

Sidan uppdaterad 2022-10-12