Mystiska paket!

Vem är egentligen Lidköpings hemliga jultomte? Se även filmen längre ned på sidan.

Finns tomten på riktigt? I Lidköping kan man börja tro det, eftersom invånarna under julveckan fann ett trettiotal paket, helt utan avsändare. Vem annars kan ha haft tid, råd och ork att lysa upp människors tillvaro precis innan jul?

Ja, det har varit den stora frågan och sedan dess har avsändaren förblivit anonym. Tills nu. Bakom de hemliga paketen stod nämligen, kanske lite oväntat, Lidköpings kommunalägda bostadsföretag.
– Vi hoppas att det blivit en positiv och glädjefylld upplevelse för våra hyresgäster. Många kan ha haft det tufft i pandemitider och julen är inte alltid glädjefylld för alla, berättar Malin Gustafsson, marknadschef på AB Bostäder.

Vill inspirera

Förberedelserna satte igång långt innan julveckan, och de skedde i all hemlighet för att inte avsändaren skulle avslöjas. Bara några få anställda på AB Bostäder har vetat om vad som skulle ske. Nu efter jul beräknas alla paket vara hittade och än så länge har ingen hört av sig till dem om sina misstankar.

– För oss som arbetat med detta känns det bra att få vara med och sprida glädje. Nu hoppas vi att detta kan inspirera andra att ta efter oss och sprida glädje, säger Malin.

Något för alla

Eftersom AB Bostäder har hyresbostäder både på landsbygden och i stan, var det viktigt att få spridning på paketen så att de gömdes i flera områden. Resultatet blev ca ett 30-tal paket som placerades ut på ställen där deras hyresgäster ofta rör sig. De som hittat och öppnat paket kan ha hittat bland annat godis, ljusstakar och leksaker.

– För oss var det viktigt att innehållet varierade och att det fanns något för alla. Det är något vi arbetar med hela tiden, att inkludera och finnas till för alla, avslutar Malin.

Sidan uppdaterad 2022-01-17