Majgården ett av Sveriges bästa äldreboende

105 Majgården

När Socialstyrelsen genomförde sin årliga undersökning om vad de äldre tycker om äldreomsorgen – där de bland annat svarar på frågor om kvaliteten på mat, lokaler, personal och aktiviteter – hamnade Majgården på plats sju, på listan över landets bästa äldreboende. Detta enligt en artikel i Expressen.

Ett fint betyg till all personal som jobbar i verksamheten på Majgården.

Majgården ägs och förvaltas av AB Bostäder och hyrs av Lidköpings kommun. För ett par år sedan blev en större om- och tillbyggnad klar där man även lyssnat på flera av de boendes önskemål och ideér. Man fick bland annat en ny stor samlingssal med plats för gemenskap och underhållning, ett träningsrum, frisörsalong, nytt storkök och nya avdelningskök. Det anlades även en gångslinga med sittplatser runt äldreboendet för att de som vill enkelt ska kunna ta sig ut på en promenad. Man såg också till att samtliga lägenheter fick en egen uteplats. Dessa åtgärder har säkert bidragit till att hyresgästerna trivs så bra.

Artikeln i Expressen

Sidan uppdaterad 2018-10-26