Seniorlägenheter

Seniorlägenhet +65

Vi har 245 seniorlägenheter som egentligen är helt vanliga bostäder men det är anpassat för att du ska ha det så bekvämt som möjligt, oavsett om du klarar dig på egen hand eller behöver hjälp för att vardagen ska fungera. Boendet är funktionellt utformat och har gemenskapslokaler för samvaro, hobby och rekreation. Detta ger möjlighet till trygghet och social samvaro. Bostaden är tillgänglig i markplan eller med hiss, rummen har inga trösklar, och wc/dusch är rymliga.

En förutsättning för att du ska kunna hyra en seniorlägenhet, är att du, eller minst en familjemedlem, är 65 år eller äldre.


Seniorlägenheter i Lidköping

Götgatan 35

Seniorlägenheterna på Götgatan 35 ligger i sökområde Centrum. Här finns 14 lägenheter på 2 rum och kök och även en gemensam träffpunkt. Det finns även en övernattningslägenhet i huset som kan hyras av de boende om man får gäster.

Majorsallén 77 C

Seniorlägenheterna på Majorsallén 77 C ligger i sökområde Gamla Staden Söder. Här finns 36 lägenheter på 2 – 3 rum och kök. Här har du tillgång till gym både ute och inne, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, bastu/relax och takterrasser. Läget på Lidåker ger dig närhet till all service, aktiviteter och nöjen, samtidigt som du bor nära skog och natur i stadens utkant. P-platser finns att hyra.

Mariagatan 3-5

Mariagatan 3-5 finns 30 seniorlägenheter som hör till sökområde Margretelund. Det är helt vanliga bostäder om 2 rum och kök på 54 m­² men där allt är anpassat för att du ska ha det så bekvämt som möjligt, oavsett om du klarar dig på egen hand eller behöver hjälp för att vardagen ska fungera. I huset finns en övernattningslägenhet att hyra för sina gäster samt mötesplatsen Ljuspunkten för gemensamma aktiviteter och möjlighet att äta lunch. Lägenheterna ligger i närhet till både vårdcentral, matbutik och busshållplats.

Råda Tallhöjden

Råda Tallhöjden 1-18 består av 18 seniorlägenheter i storlekarna 1 – 3 rum och kök, fördelade i fyra olika radhus. Området ligger ett par kilometer utanför Lidköpings centrum och är omgivet av vacker natur. Alla lägenheter har egen ingång och uteplats. I anslutning till lägenheterna ligger Bräddegårdens äldreboende där du har möjlighet att äta lunch (mot avgift) och delta i de gemensamma aktiviteterna som ordnas på mötesplatsen.

Rådagatan 3 och Södra Torngatan 2 – Ljungen

Seniorlägenheterna på Rådagatan 3, Södra Torngatan 2 ligger i sökområde Centrum. Här finns 15 seniorlägenheter på 2 rum och kök. På Rådagatan 3 finns en mötesplats med möjlighet till lunch och aktiviteter.

Solhagsvägen 15

Solhagsvägen 15 i kvarteret Steglitsan 7 finns 24 nya seniorlägenheter som fördigställdes i april 2023. Det är vanliga lägenheter på 2 rum och kök som är välplanerade och tillgänglighetsanpassade för ett bekvämt boende. Seniorlägenheterna ligger i direkt anslutning till Solhaga äldreboende och mötesplatsen nås enkelt via en passage i källaren mellan husen. På Solhaga mötesplats finns möjlighet att beställa lunch och delta i aktiviteter som ordnas.

Torggatan 1

Torggatan 1 i centrala Lidköping ligger Kvarteret Bifrost som hör till sökområde Centrum. Ett helt nytt hus, fullt av möjligheter till samkväm i gemensamma lokaler, närhet till i stort sett allt och trygghet hos både grannar och hyresvärd. Huset består av 20 lägenheter i storlekarna 2 – 3 rum och kök. Alla lägenheter nås via den hiss som finns i trapphuset. Utöver hyran betalas egen förbrukning av el och varmvatten.

Östbygatan 32

Seniorlägenheterna på Östbygatan 32 ligger i sökområde Gamla Staden Söder. Här finns 32 lägenheter på 2 rum och kök och gemensamhetslokaler på flera våningsplan, bastu, två gästlägenheter att hyra för anhöriga eller gäster. Hemvården har sina lokaler i huset vilket ger trygghet för den som behöver hjälp i någon form.

Seniorlägenheter på landsbygden

Järpås, Parkgatan 20

Parkgatan 20 i Järpås finns 10 seniorlägenheter om 2 – 3 rum och kök där alla har egen ingång och altan. Området ligger ett par mil utanför Lidköpings centrum. Inom gångavstånd finns en livsmedelsaffär och goda förbindelser med bussar och tåg. I anslutning till lägenheterna ligger äldreboendet Björkhaga där du har möjlighet att vara med på anordnade aktiviteter, fika och äta lunch (mot avgift) inne på deras mötesplats. Inne på äldreboendet finns även ett bibliotek där du kan låna böcker. Det finns också en övernattningslägenhet att hyra när man har gäster som vill stanna över.

Tolsjö Lunden 1-13

I Tolsjö, med adress Tolsjö Lunden 1-13, cirka 9 km från Lidköpings centrum, mot Kållandsö, finns 13 seniorlägenheter på 1-2 rum och kök. Här bor man lugnt och skönt i lantlig miljö. Strax intill ligger Tolsjöhemmet med Tolsjö mötesplats där kommunen erbjuder aktiviteter. Området består av tre enplans radhusbyggnader med egen entré och uteplats mot en gemensam gräsyta. Gemensam tvättstuga finns i ena huslängan.

Tun, Egnahemsvägen 14

I Tun på Egnahemsvägen 14  finns 8 seniorlägenheter på 2 rum och kök. I byggnaden precis intill finns kommunens verksamhet med bibliotek och gemensamhetsytor. Hemvården har även sina lokaler i huset.

Vinninga, Mariestadsvägen 91 – 109

Ca 10 km utanför Lidköping, på Mariestadsvägen 91 – 109, finns ett parhusområde med 10 lägenheter på 2 – 3 rum och kök. Här har du egen trädgård, uteplats och carport vid entrén. Intill finns Bäcklidens äldreboende där man kan nyttja service som gym, övernattningslägenhet (mot kostnad) och matsal om man önskar.

Örslösa, Lugnvägen 2

Lugnvägen 2 ligger i Örslösa, cirka 11 km väster om Lidköping. Här finns 11 seniorlägenheter på 1-3 rum och kök. Här bor man lugnt och skönt i lantlig miljö. Strax intill ligger Lugnets mötesplats där kommunen erbjuder aktiviteter. Området består av två enplans radhusbyggnader med egen entré och egen uteplats mot en gemensam gräsyta. Gemensam tvättstuga finns i källaren.


Lägenhet +55

En förutsättning för att du ska kunna hyra en lägenhet för +55, är att du, eller minst en familjemedlem, är 55 år eller äldre.

Svartebäcksgatan 14 och  16

Vi har idag lägenheter för +55 på Svartebäcksgatan 14 och 16 som ligger i sökområde Margretelund.
Här finns 45 lägenheter på 2-3 rum och kök.

Sidan uppdaterad 2023-10-26