Seniorlägenheter

Seniorlägenhet 65+

Våra seniorlägenheter är helt vanliga bostäder men de är anpassat för att du ska ha det så bekvämt som möjligt, oavsett om du klarar dig på egen hand eller behöver hjälp för att vardagen ska fungera. Boendet är funktionellt utformat och har gemenskapslokaler för samvaro, hobby och rekreation. Detta ger möjlighet till trygghet och social samvaro. Bostaden har inga trösklar, det är bredare dörröppningar och wc/dusch är rymligare än standard. En förutsättning för att du ska kunna hyra en seniorlägenhet, är att du, eller minst en familjemedlem, är 65 år eller äldre.


Seniorlägenheter i centrum

Götgatan 35

Seniorlägenheterna på Götgatan 35 ligger i sökområde Centrum. Här finns 14 lägenheter på 2 rum och kök och även en gemensam träffpunkt. Det finns även en övernattningslägenhet i huset som kan hyras av de boende om man får gäster.

Majorsallén 77 C

Seniorlägenheterna på Majorsallén 77 C ligger i sökområde Gamla Staden Söder. Här finns 36 lägenheter på 2 – 3 rum och kök. Här har du tillgång till gym både ute och inne, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, bastu/relax och takterrasser. Läget på Lidåker ger dig närhet till all service, aktiviteter och nöjen, samtidigt som du bor nära skog och natur i stadens utkant. P-platser finns att hyra.

Rådagatan 3 och Södra Torngatan 2 – Ljungen

Seniorlägenheterna på Rådagatan 3, Södra Torngatan 2 ligger i sökområde Centrum. Här finns 15 seniorlägenheter på 2 rum och kök. På Rådagatan 3 finns en mötesplats med möjlighet till lunch och aktiviteter.

Torggatan 1

Torggatan 1 i centrala Lidköping ligger Kvarteret Bifrost. Ett helt nytt hus, fullt av möjligheter till samkväm i gemensamma lokaler, närhet till i stort sett allt och trygghet hos både grannar och hyresvärd. Huset består av 20 lägenheter i storlekarna 2 – 3 rum och kök. Alla lägenheter nås via den hiss som finns i trapphuset. Utöver hyran betalas egen förbrukning av el och varmvatten.

Östbygatan 32

Seniorlägenheterna på Östbygatan 32 ligger i sökområde Gamla Staden Söder. Här finns 32 lägenheter på 2 rum och kök och gemensamhetslokaler på flera våningsplan, bastu, två gästlägenheter att hyra för anhöriga eller gäster. Hemvården har sina lokaler i huset vilket ger trygghet för den som behöver hjälp i någon form.

Seniorlägenheter på landsbygd

Mariestadsvägen 91 – 109 i Vinninga

Ca 10 km utanför Lidköping, på Mariestadsvägen 91 – 109, finns ett parhusområde med 10 lägenheter på 2 – 3 rum och kök. Här har du egen trädgård, uteplats och carport vid entrén. Intill finns Bäcklidens äldreboende där man kan nyttja service som gym, övernattningslägenhet (mot kostnad) och matsal om man önskar.

Egnahemsvägen 14 i Tun

I Tun på Egnahemsvägen 14  finns 8 seniorlägenheter på 2 rum och kök. I byggnaden precis intill finns kommunens verksamhet med bibliotek och gemensamhetsytor. Hemvården har även sina lokaler i huset.


Lägenhet 55+

En förutsättning för att du ska kunna hyra en lägenhet för 55+, är att du, eller minst en familjemedlem, är 55 år eller äldre.

Svartebäcksgatan 14 och  16

Vi har idag lägenheter för 55+ på Svartebäcksgatan 14 och 16 som ligger i sökområde Margretelund.
Här finns 45 lägenheter på 2-3 rum och kök.

Sidan uppdaterad 2021-05-11