Bytestorget

I samband med att vi gör om Mina sidor kommer möjligheten att annonsera om direktbyten via Mina sidor att försvinna. Du kan istället annonsera efter direktbyten själv via facebook eller andra annonser. När du hittat någon att byta bostad med gör du en ansökan om direktbyte till AB Bostäder.


På Bytestorget kan du söka lägenhet för att göra ett eventuellt direktbyte eller lägga ut en annons om byte av din lägenhet.

För att kunna lägga ut en annons på Bytestorget måste du vara boende hos AB Bostäder i Lidköping och ha ett förstahandskontrakt på din lägenhet. Externa sökande kan inte lägga upp egna annonser men kan se samtliga upplagda annonser märkta med Bytestorget och göra intresseanmälan till annonsören, som är den som bor i lägenheten. Anmäler man intresse på en lägenhet märkt Bytestorget ska man ha en lägenhet att byta med som stämmer med annonsörens önskemål.

All kontakt på Bytestorget sker mellan annonsör och intressenter. AB Bostäder blir inblandad först då ansökan om bytet ska godkännas.

Vill du ha träffar och förslag på intressanta bostäder även på Bytestorget loggar du in på Mina sidor och kryssar i detta på din sökprofil.

Du som vill annonsera på Bytestorget

När du lägger ut en annons på Bytestorget blir du informerad via e-post när en person har gjort en intresseanmälan på din lägenhet. Din annons ligger publicerad under lediga bostäder i två veckor. Har du inte hittat någon att byta med när tiden går ut kan du lägga ut din annons på nytt. När du har hittat någon att byta bostad med ska du lämna in en ansökan om direktbyte till AB Bostäder.

Information om direktbyte hittar du här.

För att lägga ut en annons loggar du in på Mina sidor och i fliken Mina avtal klickar du på Bytestorget. Här kan du också se en lista på vilka som har gjort en intresseanmälan på din lägenhet. Du ser deras kontaktuppgifter och de ser dina kontaktuppgifter.

Du kan klicka ”Neka byte” för de intresseanmälningar som inte stämmer med dina önskemål. Intresseanmälan försinner då från din Bytestorgssida och de sökande ser att de blivit nekade under ”Mina ärenden” och ser inte längre dina kontaktuppgifter.

Om de som gör intresseanmälan på din annons hyr av AB Bostäder kan du se information om deras lägenhet genom att klicka på objektsnumret. Annars tar du kontakt med de sökande för mer information.

Sidan uppdaterad 2023-10-18