Lägenheter via lottning

Ett visst antal lägenheter som blir lediga och har kort tid till inflyttningsdatum lottas ut. Det innebär att du har chans att få lägenheten även om du har väldigt få köpoäng. Det enda du behöver tänka på är att vara registrerad i vår bostadskö.

Förslag och intresseanmälan

Lägenheter via lottning publiceras efter tillgång vid midnatt och ligger ute endast 24 timmar för intresseanmälan. Förslag skickas till din e-post vid publicering, om lägenheten stämmer med önskemålen i din profil och du valt att få förslagsutskick.

Lottning och erbjudande

Av de som gjort intresseanmälan lottar AB Bostäders kösystem sedan fram tre personer som får erbjudande om visning. Placeringen bland de framlottade bestäms slumpmässigt av systemet och är helt oberoende av köpoäng. Tackar de erbjudna personerna nej till erbjudandet, går vi vidare i den framlottade listan.

Snabb inflyttning

AB Bostäder avgör vilka lägenheter som erbjuds genom lottning. Alla som anmäler sitt intresse på dessa lägenheter har lika stor chans oavsett köpoäng. Men det är alltid snabbt tillträde och du måste kunna ta lägenheten från den datum som anges i annonsen. Du får därför vara beredd på att du kan behöva betala dubbelhyra minst två månader om du har 3 månaders uppsägningstid på din nuvarande lägenhet.

För att ha möjlighet att hyra en lägenhet ska du även uppfylla våra vanliga grundkrav som du hittar i vår Uthyrningspolicy.

Sidan uppdaterad 2022-11-01