Lägenheter via lottning

Ett visst antal lägenheter som blir lediga och har kort tid till inflyttningsdatum lottas ut. Det innebär att du har chans att få lägenheten även om du har väldigt få köpoäng. Det enda du behöver tänka på är att vara registrerad i vår bostadskö.

Förslag och intresseanmälan

Lägenheter via lottning publiceras efter tillgång och ligger ute endast ett dygn för intresseanmälan. Om du lagt bevakning på ”Bostad via lottning” och lägenheten stämmer med dina önskemål skickas ett meddelande till din e-post när lägenheten publiceras på vår hemsida. Då måste då gå in och göra en intresseanmälan direkt för att ha chans att vara med i lottningen.

Lottning och erbjudande

Av de som gjort intresseanmälan lottar AB Bostäders kösystem fram turodningen slumpmässigt och helt oberoende av köpoäng. Turordningen kan inte ändras av uthyrare manuellt. De tre som lottas fram först får sen erbjudande om visning. Tackar de erbjudna personerna nej till erbjudandet, går vi vidare i den framlottade listan.

Snabb inflyttning

AB Bostäder avgör vilka lägenheter som erbjuds genom lottning. Alla som anmäler sitt intresse på dessa lägenheter har lika stor chans oavsett köpoäng. Men det är alltid snabbt tillträde och du måste kunna ta lägenheten från den datum som anges i annonsen. Du får därför vara beredd på att du kan behöva betala dubbelhyra minst två månader om du har 3 månaders uppsägningstid på din nuvarande lägenhet.

För att ha möjlighet att hyra en lägenhet ska du även uppfylla våra vanliga grundkrav som du hittar i vår Uthyrningspolicy.

Sidan uppdaterad 2023-10-31