Solhagsvägen 15, seniorlägenheter

AB Bostäder köpte huset på Solhagsvägen 15 i kvarteret Steglitsan 7 av Lidköpings kommun och byggde på en våning och skapade 24 nya seniorlägenheter. Dessa var klara för inflyttning april 2023.

Det är helt vanliga lägenheter på 2 rum och kök som är välplanerade och tillgänglighetsanpassade för ett bekvämt boende. Enda kravet för att kunna hyra en seniorlägenhet är att någon i hushållet är 65 år eller äldre.

I trevåningshuset finns 24 lägenheter på 2 rum och kök som är mellan 48-65 m².

Här kan du ladda ner broschyr Solhaga Seniorboende (pdf) med information om boendet och bilder och ritningar på lägenheterna.

Seniorlägenheterna ligger i direkt anslutning till Solhaga äldreboende och mötesplatsen nås enkelt via en passage i källaren mellan husen. På Solhaga mötesplats finns möjlighet att beställa lunch och delta i aktiviteter som ordnas.

Alla lägenheter har balkong och nås med hiss eller trappa. I källaren finns en gemensamhetslokal som kan nyttjas för umgänge med grannar och här finns även tillgång till bastu, relax, gym och övernattningsrum för gäster. I källaren parkeras cyklar och rullatorer och på gården finns parkeringsplatser att hyra och ett miljöhus/sophus.

Busshållplatsen ligger direkt utanför huset och inom promenadavstånd finns grönområde, restaurang, livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral.

Sidan uppdaterad 2023-09-20