Vinbergsgatan 10

Lägenheter mitt i centrum

Fastigheten på Vinbergsgatan 10, som brukade benämnas gamla Skattehuset då skatteverket haft sin verksamhet i huset tidigare, ligger mitt i centrum, precis bredvid stadens polishus. Bara några steg i norrgående riktning finner du Nya Stadens Torg där det finns gott om butiker och restauranger.  Går du några steg åt motsatt håll hittar du stadsträdgården med härliga blommor, träd och buskar. Där finns även en av stadens alla populära lekplatser. För att spetsa till det ytterligare så bor du nära granne med älven Lidan som stillsamt rinner genom staden.

En ombyggnation påbörjades 2017 av fastigheten för att omvandla lokalytorna till lägenheter. Ombyggnationen var klar i början på 2018 och första hyresgästerna flyttade in i februari 2018.

426 Skattehuset 2017-04-11 006 webbHuset i tre våningar består av totalt 29 lägenheter. 15 ettor – där 8 av dessa i bottenplanet utgör studentlägenheter, 12 tvåor, en trea och en fyra. Till studentlägenheterna finns även ett gemensamt kök/sällskapsrum som kan nyttjas. För att kunna bli erbjuden en studentlägenhet krävs ett intyg från Campus eller CSN om att du läser på heltid.

Du når samtliga våningar med hiss. I garaget i källarplanet finns parkeringsplatser för cyklar och bilar varav tre med laddning för elbil. Här finns även plats för barnvagnar och rullatorer. Varje lägenhet får ett förrådsutrymme som är placerat i källaren.

Sidan uppdaterad 2021-09-22