Nya regler kring uthyrning av fordonsplatser

Som hyresgäst hos oss kan du förutom lägenhet även hyra fordonsplatser (parkering och garage) av oss. Hittills har det inte funnits någon begränsning kring uthyrningen av dessa, men sedan 1 maj 2024 har vi tagit beslutet att man endast får hyra max 2 fordonsplatser per hushåll. Detta beror på att det är svårt att kunna hyra en fordonsplats hos oss i områden där det finns begränsat antal lediga platser, medan hyresgäster som har bott hos oss längre hyr flera stycken.

Hyresgäster som hyr fler än 2 platser sedan tidigare kommer inte bli ifråntagna dessa. Däremot kommer vi inte hyra ut fler platser än så till personer som redan har 2 platser i dagsläget från och med nu. Vi kommer givetvis att godkänna uthyrning om man önskar byta en plats mot en annan ledig, även om man har 2 fordonsplatser. Då får man isåfall säga upp den platsen som man önskar bli av med i samband med kontraktskrivning av ny plats. Vår förhoppning är att detta sätt ska resultera i att uthyrningen blir mer rättvis mellan er hyresgäster.

Sidan uppdaterad 2024-05-03