En vecka fri från våld & Enough is Enough

Materialet nedan kommer från Dotter & Döse, som vi vill dela med er:

I år arbetar Lidköping intensivt med det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor och barn och våld i nära relationer under hela vecka 47. Under En vecka fri från våld erbjuds ett späckat program med förebyggande aktiviteter för såväl arbetsliv, föreningsliv som allmänheten. Syftet är precis som tidigare att ta ställning mot våld i nära relationer med visionen att alla veckor på året kan få bli fria från våld.

ENOUGH IS ENOUGH
I år infaller den 25 november, som är den Internationella dagen mot våld mot kvinnor, på en lördag. Det är fortfarande en viktig dag att uppmärksamma och Dotter & Döse hoppas därför att så många som möjligt av er har möjlighet att hissa era flaggor och publicera ert digitala material i sociala medier just denna dag. Digitalt material finns att ladda ner på enoughisenough.se och använd gärna #enoughisenough och #enoughisenoughlisch i dina sociala flöden.

AKTIVITETER HELA VECKAN
För att hålla liv i denna högaktuella fråga uppmanar vi alla att ta del av de aktiviteter som arrangeras under hela v. 47 och att använda sitt Enough-is-Enough-material under de dagar och aktiviteter som ni bestämmer er för att arbeta med. Kampanjen är allas att använda och alla sätt är rätt. Det viktigaste är att vi gemensamt fortsätter att lyfta ämnet, att vi vågar ta ställning och att vi verkligen arbetar förebyggande på bred front.

ARBETA MED FRÅGAN PÅ ARBETSPLATSEN
För er som vill belysa dessa frågor på jobbet eller i föreningslivet finns föreläsningar och diskussionsfrågor att arbeta vidare med under hela veckan. Avsätt en stund och ge detta viktiga ämne fokus. Kanske kommer det upp nya tankar? Kanske finns det en kultur/ton i väggarna som ni vill se över och förändra? Ni hittar materialet på enoughisenough.se och även En vecka fri från vålds föreläsningar .

NINA RUNG FÖRELÄSER 21/11 KL.18.00
Nina Rung som är kriminolog, föreläsare och debattör, kommer till Aulan i De la Gardiegymnasiet tisdagen den 21/11 kl. 18.00. Varmt välkommen till denna kostnadsfria föreläsning om vad våld är och hur ungas verklighet ser ut både online och offline, som Lidköpings kommun arrangerar. Vi kan alla bidra till mindre våld – om vi gör det tillsammans!

KVINNOJOUREN LINNÉAN MÖTER ELEVER
Under veckan är Kvinnojouren Linnéan uppbokade med att möta elever och näringslivet. Vill du ta del av deras tankar och arbete kan du lyssna på deras podcast . Du kan även läsa mer och stötta deras viktiga arbete på kvinnojourenlinnean.se/.

Sidan uppdaterad 2023-11-20