Artikel om svart arbetskraft

NLT har publicerat en artikel om att AB Bostäder använt sig av svart arbetskraft. Trots att vi inom allmännyttan arbetar hårt för att stävja denna typ av arbetskraft kan vi med facit i hand konstatera att den har förekommit även hos oss – vilket vi självklart inte är stolta över.

När skyddsombudet från Byggnads besökte en av våra byggarbetsplatser för en arbetsplatskontroll visade det sig att några av arbetarna som vår entreprenör har anlitat saknade ID06 och svenskt F-skattebevis, vilket vi inte hade kännedom om.

När detta uppdagades vidtog vi genast åtgärder och vi har en god dialog med fackorganisationer, däremot är det svårt att ha 100% kontroll över vad som sker på våra arbetsplatser. Därför är vi tacksamma för att andra personer och verksamheter uppmärksammar när någonting inte verkar stå rätt till.

AB Bostäder kommer nu att stärka upp sina rutiner för att minimera risken för att detta händer igen. Vi kommer bland annat att utföra tätare kontroller på arbetsplatser för att säkerställa att allt går rätt till och vara mer noggranna med att vara tydliga med vad som gäller för våra entreprenörer och deras arbete för att denna typ av arbetskraft inte ska förekomma i våra områden.

Sidan uppdaterad 2023-09-05