En vecka fri från våld

Under v 49 arrangeras ”En vecka fri från våld”.

I år påbörjade regeringen sin tioåriga nationella strategi för att förebygga och bekämpa våld. Den här strategin betonar vikten av effektiva åtgärder för att förebygga våldet. Därför går nu myndigheter, län, landsting, kommuner och organisationer samman för att driva arbetet framåt.

Lidköpings kommun är med och uppmärksammar samhällsproblemet våld. Det kan handla om olika former av våld; både våld i nära relationer och våld som sker i skolan, på nätet, på stan etc. Det är en viktig samhällsfråga som AB Bostäder självklart är med och uppmärksammar!

Program för veckan:

Tisdag 5/12, kl 13-14: Föreläsning i biblioteket. Emma Jonasson, Läkare Ågården, föreläser om våld i nära relationer. 

Tisdag 5/12, kl 17.00: Veckomässa i Mariakyrkan.

Onsdag 6/12: Temakväll på Sockerbrukets ungdomsverksamhet. Polisen och Kvinnojouren Linnean finns på plats.

Torsdag 7/12, kl 18.30: Filmvisning av filmen ”Say Something” i Folkan (mer info kommer)

Fredag 8/12: Lidköping får besök av en buss som är på turné i Skaraborg, den kommer stanna till på Nya stadens torg. De kommer att informera om vilken hjälp de kan ge personer som möter och utövar våld i nära relationer.

Hela veckan kommer även Brottsofferjouren att finnas på plats på biblioteket kl 14-17.

Hit kan du vända dig

Om du själv upplever att du blir utsatt för någon form av våld, eller känner någon annan som blivit utsatt. Så kan du bland annat vända dig till någon av dessa:

Polisen

BRIS

Kvinnofridslinjen

Brottsofferjouren

RFSL Brottsofferjour

”En vecka fri från våld” är arrangerad utav organisationen MÄN, Unizon, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelserna och Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Sidan uppdaterad 2017-11-30